Vele jaren hebben de Steunzolen als deelnemer meegedaan aan de optocht, maar in de loop der jaren werd het steeds moeilijker om een groep of wagen te realiseren voor dit evenement.

 

Het jaarlijks bouwen van een wagen leverde  zoveel onoverkomelijke problemen op dat we ons moesten beperken tot loopgroepen, maar het samenstellen van een groep leverde op den duur ook problemen op daar we immers ook nog de begeleiding van de in/optocht al vanaf de eerste optocht op ons genomen hebben.

 

 

De Steunzolen hebben door al deze problematiek dan ook een keuze moeten maken: of jaarlijks deelnemen aan de optocht of de terugkerende taak om deze te begeleiden. De Steunzolen hebben gekozen voor het laatste om op deze wijze hun steentje bij te dragen aan aan het openbaar carnaval in Tilburg, daarnaast hebben zij de leden opgeroepen om zoveel mogelijk op persoonlijk initiatief deel te nemen aan de optocht en dat hebben er een aantal ook gedaan; de foto’s zijn hier het bewijs van.

 

  

Wij, de Steunzolen, zijn dan ook wezenlijk van plan om alle in/optochten die er nog komen te blijven begeleiden, aangezien deze taak een traditioneel deel uitmaakt van het carnavals - programma van de Steunzolen. Regelzolen zijn een begrip in Tilburg geworden.