SCHROBBELÈR BAVAROIS
Benodigdheden:
6 cocktail-Glazen. (model champagne coupe)
2 ½ dl, melk
2 ½ dl. slagroom
3 eidooiers
100 Gram suiker
10 Gram Gelatine
90 gram SCHROBBÈLER
Als U liever de bavarois stort (vorm), dient U 15 gram gelatine toe te voegen,
Van de melk, eidooiers en 2/3 van de suiker wordt een compositie gemaakt. Eidooier met 2/3 van de suiker oproeren. Melk aan de kook brengen, Kokende melk al roerende op het dooiermengsel storten. ong. 10 - 15 tellen terug op het vuur en flink roeren. Het mengsel mag niet koken. De geweekte gelatine toevoegen en zo lang roeren totdat alles is opgelost.
Mengsel af laten koelen. Slagroom opslaan met over gebleven suiker. Slagroom niet te stijf opkloppen.(koel bewaren) Als het mengsel koud is en gaat geleren tot de dikte van jam, de SCHROBBÈLER er door roeren, en achtereenvolgens de slagroom er door spatelen en in cocktailglazen of vormschepen.
In koelkast bewaren, Indien U de Bavarois wilt storten ruim moet deze 24 uur van tevoren bereid worden. De bavarois afwerken met een toefje slagroom en evt. een chocolaatje. Geen Vruchten. De Bavarois koel serveren daar de smaak van de SCHROBBÈLER dan het beste tot zijn recht komt.
Dit recept is gemaakt door CV de Steunzolen en veelvuldig door hen getest en goed bevonden.