SCHROBBELÈR PARFAIT (stil gevroren ijs)schrobbeler

Benodigdheden: ong. 8 pers,
Cake blik (bekleed met plastic folie)
6 eidooiers
180 gr. suiker
3 eiwitten
100 gr. suiker
125 gr, SCHROBBELÈR
½ Ltr, slagroom

Roer de eidooiers met 180 gr, suiker goed glad en klop het geheel "au-bain-marie" (warmwaterbad) Gedurende het opkloppen mag de temperatuur, niet hoger,worden dan max, 65°C. (opkloppen tot de dikte van vanillevla)

Als dit gebeurd is moet U de compositie koud kloppen, voeg er daarna de smaakstof bij (125 gr SCHROBBELÈR) Meng er nu het opgeklopte eiwit door. (3 eiwitten + 100 gr, suiker, suiker al strooiende tijdens het opkloppen van eiwit toevoegen) Daarna de stijf geklopte slagroom er door spatelen.(scheppen) Breng het geheel over in 1 of 2 vormen en vries het geheel in.

De parfait moet minimaal 24 uur van te voren bereid worden, Ongeveer 45 min, voor het serveren ijs uit de vorm halen en afwerken met slagroom en zeer fijn gehakte (geschaafde) stukjes chocolade. Geen vruchten gebruiken bij SCHROBBELÈR parfait.

BELANGRIJK: overgebleven parfait (eigenlijk nauwelijks voor te stellen) altijd terug in vriezer zetten!

Dit recept is gemaakt door CV de Steunzolen en veelvuldig door hen getest en goed bevonden.